Wednesday, October 6, 2010

What a wonderful day!


Ja, vilken harlig dag i dag! Tog ett litet break fran plugget och akte till en park i narheten och gick pa en promenad. Det ar verkligen en perfekt host-dag i dag.

Gjorde just lite chili olja som ska anvandas till maten lite senare i kvall. Ska gora en kyckling ratt som ar jatte smarrig. Och valdigt enkel.

Recept: Spicy Chicken

Forst gor chili oljan lite i forvag. Jag blandar 1dl oliv olja med 1tsk dry red pepper chili flakes i en kastrull och varmer upp den i svag varme i ca 5 minuter.

3 kyckling fileer
salt och peppar
1 Msk hackad vitlok
1dl svarta oliver
1dl grona oliver
4 Msk persilja
1 1/2 dl vitt vin

salta och peppra kyckling fileerna och skar varje file i tva bitar. Ha i 2-3 Msk av chili oljan i en panna och lagg i kycklingen. Bryn kycklingen 5 min pa varje sida. Ta bort pannan fran varmen och tillsatt vitlok, oliver, 2 Msk av persiljan och det vita vinet. Stall tillbaka pa varmen och lat koka upp, sen ha ner varmen till medium varme. Koka sen i ca 10 minuter eller tills kycklingen ar genomstekt och vand lite da och da pa kyckling bitarna. Ta sedan bitarna till en tallrik och os over skyn och garnera med persilja. Ha en sallad till eller lite ris.

Jag gillar inte ens oliver men alskar detta recept! Try it!

No comments:

Post a Comment